A Fidesz győzelme után az erdészetek lerablása következik írja a hvg.hu

A vadon szava: Fidesz-közeli emberek az állami erdőgazdaságoknál

A HVG információi szerint már papírra vetett jogszabálytervezetek gondoskodnak arról, hogy az állami erdészeti cégek a választások után a kormányhoz közel álló üzletemberek kezébe kerüljenek.

A forgatókönyv kísértetiesen hasonlít ahhoz, ami az első Orbán-kormány idején, 2001-ben történt a piszkos tizenkettőnek nevezett állami gazdaságokkal. Abban az esetben sem a földek voltak először a célkeresztben – azt az akkori jogszabályok nem is tették volna lehetővé -, hanem maguk az állami agrárcégek.

A harmadik Orbán-kormány most ezt készíti elő a 22 állami erdőgazdasággal, amelyek éppen a napokban kaptak 2,9 milliárd forintot, hogy felújítsák a vadászoknak fenntartott szálláshelyeiket.

A privatizáció előkészületének tekinthető, hogy az elmúlt időszakban az erdészetek felügyelőbizottságában a Fidesz és a kormányfő legbelső környezetéhez tartozó emberek jelentek meg. Október végén a Nyírerdő fb-tagja lett Papcsák Ferenc volt zuglói polgármester, de már korábban is voltak hasonló megbízások. Így érkezett a keszthelyi Fidesz-KDNP-s volt képviselő, Sáringer-Kenyeres Tamás a Bakonyerdőhöz, a dél-alföldi Dalerdhez pedig Mészáros Kálmán, aki Tiborcz Istvánnal közös alapítója volt az Eliosnak.

A HVG e heti száma az agrárium megszállása mellett sorra veszi azokat az ágazatokat, ahol a kormányhoz közel álló üzletemberek további befektetésekre készülnek 2018-ban.

Forrás: http://hvg.hu/gazdasag/20180103_A_vadon_szava_Fideszkozeli_emberek_az_allami_erdogazdasagoknal

One comment

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük