A KDNP adómentessé tenné a vadászaton ejtett vadhúst

Egy új módosító javaslat szerint még a vadászaton való részvétel is járulékmentes lenne.

Vejkey Imre módosító javaslatot nyújtott be a “Versenyképesebb Magyarországért program egyes adóintézkedéseinek megvalósítását szolgáló törvények módosításáról” című törvényjavaslathoz. A KDNP képviselője a vadászaton elejtett vad húsát mint juttatást tenné adómentessé a személyi jövedelemadóról szóló törvény módosításával, írja az mfor.hu.

Indoklása szerint a sertéspestis miatt szükségessé vált a vaddisznóállomány ritkítása, ami hatóságilag előírt kötelezettség. Vejkey szerint a vadászok a vadkárok elhárítása révén alapvetően közfeladatot látnak el, ezért – hogy a vadgazdálkodók költségeit enyhíteni lehessen – a KDNP adómentessé tenné a vadászaton való részvételt, illetve az így megszerzett vadhús átadását.

A mentesség ugyanakkor nem vonatkozna az utazásra, elszállásolásra, illetve az üzemanyagra vagy vadászati eszköz biztosítására.

A módosítás visszamenőleges, vagyis a törvény hatálybalépését megelőzően keletkezett adókötelezettségekre is vonatkozna, amennyiben a parlament elfogadja a KDNP politikusának indítványát.

Forrás: https://hvg.hu/itthon/20191125_A_KDNP_adomentesse_tenne_a_vadaszaton_ejtett_vadhust

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük