Jöhetnek a vadászok Ausztriából, ha van negatív teszteredményük

Beléphetnek Magyarországra Ausztria terültéről azok az osztrák és magyar állampolgárok, akik megfelelő teszteredménnyel igazolják, hogy nincs szervezetükben koronavírus. A Kormány az Osztrák Köztársaságból történő határátlépésről szóló, 216/2020. (V. 21.) Korm. rendelete (a Nemzeti Jogszabálytárba elérhető ide kattintva)  a Magyar Közlöny május 21-ei, 2020. évi 115. számában jelent meg. A jogszabály május 22-étől a járványügyi vészhelyzet megszűnéséig hatályos.

A határátlépés akkor lehetséges, ha a belépő személy „a belépést megelőző 4 napnál nem régebben készült, az egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, molekuláris biológiai vizsgálat – SARS-CoV-2 teszt – eredményét tartalmazó, angol vagy magyar nyelvű okirattal igazolja, hogy SARS-CoV-2 koronavírus a szervezetében aktuálisan nem mutatható ki.”

Ha az ilyen feltételekkel Magyarországra érkezett személy a határátlépést követő 14 napon belül észleli magán a koronavírus tüneteit, akkor a lakóhelyét, tartózkodási helyét vagy szálláshelyét nem hagyhatja el, és haladéktalanul köteles telefonon értesíteni a járványügyi hatóságot.

A 216/2020. (V. 21.) Korm. rendelet teljes szövege a Nemzeti Jogszabálytárban Egyebekben a határátlépés szabályait továbbra is Az egészség és élet megóvása, valamint a nemzetgazdaság helyreállítása érdekében elrendelt veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedésekről szóló 81/2020. (IV. 1.) Korm. rendelet határozza meg.ú

Forrás: https://vadaszativedegylet.hu/hirek/johetnek-a-vadaszok-ausztriabol-ha-van-negativ-teszteredmenyuk

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük