Kiemelkedő teríték a dúvad héten! – OMVK

Szép teljesítményt nyújtottak a megye vadászai a dúvadhéten! Összesen 223 szőrmés kártevő került terítékre, melyben 99 róka és 120 borz mellett 2 aranysakál és érdekességként 1 nyest és 1 nyestkutya is volt.

Különösen a Tisza-menti tájegység volt aktív, hiszen innen az összes (szám szerint 16) társaság jelentkezett és a megmérettetésre. Összesen 23 jogosult tett hozzá a terítékhez több-kevesebb ragadozót.

Utolsó simítások a terítéken

Tarpán nem csak jó pálinka terem, hanem kiemelkedő szakmai munka is folyik, melyet a terítékre hozott 29 kártevő is alátámaszt. 23 kártevővel a Rétközi Gazdák Vadásztársaság zárt a második helyen, míg harmadik helyre lett elég a patinás Nyírségi Nimród Vt 19 elejtett kártevője.

Egyéniben Hajzer Szabolcs 28 vaddal vitte a prímet és ezzel tájegységének is példát mutatott. Második helyen Tajdi László végzett 19 kártevővel, míg Takács János 17 vadja a harmadik helyre volt elég.

Külön köszönet illeti a Mohosmenti Vadásztársaságot, akik biztosították a helyszínt, illetve a kiváló pörköltet a résztvevőknek.

Kitűnő hangulat, komoly eredmény, jó szervezés. Aki nem volt ott sajnálhatja, de jövőre bepótolhatja amit idén kihagyott!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük