Pénteken történt medvetámadás Szucsányban, Szlovákiában. A medvét a prédája lőtte le, amiért vizsgálatot indítanak, tekintve, hogy egy védett állatot ölt meg.

Marek Veverica, a barna medve beavatkozó csoport vezetője azt nyilatkozta, a helyszínre érve egy férfit találtak a kutyáival, aki azt állította, hogy megtámadta egy medve, amelyre 12 lövést adott le. A lövések közül kettőt a levegőbe irányított, és tízszer lőtt a medvére, amely rátámadt – írja az ujszo.com tudósítása alapján az index.hu.

Az eset után a katonai rendőrség is a helyszínre vonult, mivel az állat katonai területen tartózkodott. A medveszakértők becslése szerint 18 éves lehetett, és 110 kilogrammot nyomott. Egyetlen lőtt sebet találtak rajta.

A távolból medvebocsok hangja volt hallható, így a csoport – az első feltételezések alapján – arra következtetett, hogy a medve egy nőstény lehetett. Kutatni fogják a bocsokat, és ha sikeresen megtalálják őket, a kassai állatkertnek ajánlják fel őket, ahol jelenleg lenne szabad hely számukra.

Mivel védett állatot lőttek le, ráadásul a fegyverhasználatra kijelölt területen kívül került sor, ezért a rendőrség vizsgálatot indít.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük