A vadlegelők fontossága – Vadászlap

Július 2-án, immáron harmadik alkalommal tartotta meg a SEFAG Zrt. és a Syngenta Kft. közös vadlegelő-bemutatóját.

A két cég többéves együttműködésének alapja egy olyan vadlegelő-zöldkeverék előállítása, mely széleskörűen használható a vadgazdálkodásban.

A rendezvény köszöntéjét Barkóczi István, a SEFAG Zrt. vezérigazgatója és Petter László, a Syngenta Kft. kiemelt partnerkapcsolati vezetője tartották.

Dr. Gál János, az Állatorvostudományi Egyetem docense nyitotta meg az eseményt, s beszédében kifejtette, hogy a Syngenta zöldkeveréke nem csak a vadászható nagy-, és apróvadfajainknak szolgál táplálkozó-, szaporodó-, valamint búvóhelyéül, hanem a méhek számára is kiváló legelő.

A megnyitót követően Bajdik Péter, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára rövid előadásban emelte ki a vadlegelők lényeges szerepét az Országos Vadgazdálkodási Alap pályázatokban.

A SEFAG Zrt. területén létesített vadlegelő technikai paramétereiről, felhasználásáról, eredményeiről Halász Tibor ágazatvezető és Pecze Rozália fenntarthatósági menedzser tartott rövid előadást. Majd az elméleti részt követően a terepen folytatódott a szakmai nap, s a résztvevők élőben is megtekinthették a vadlegelőt, ahol komolyabb szakmai diszkurzus alakult ki. A jelenlévő szakemberek számára egyértelmű volt, hogy a vadlegelő hatása a vadállományra pozitív hatást gyakorol, amint azt a váltók, valamint a rágásnyomok egyértelművé tették.

Forrás: https://vadaszlap.hu/2019/07/03/a-vadlegelok-fontossaga/

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük