Felhívás Ragadozógyérítési programra – Somogy megye

Tisztelt Elnök Úr/ Vadászmester Úr/ Képviselő Úr! (Felhívás a Somogy megyei vadászatra jogosultakhoz) Az OMVK Somogy Megyei Területi Szervezete az idei évben is az egész megyére kiterjedő dúvad gyérítési programot hirdet meg.

A program időpontja:
2019. június 13. (csütörtök) 00.00 órától június 19. (szerda) 24.00 óráig.

A program során elejthető minden jogszabályban engedélyezett „Egyéb apróvadfajok” besorolásba tartozó (79/2004. (V.4.) FVM rendelet 5. számú melléklete szerint) vadászható vadfaj, a jogszabályban engedélyezett módszerrel és eszközökkel, egyéni és társas vadászati móddal.

Mivel az ellenőrzés lehetőségei erősen korlátozottak, kérjük a vadgazdálkodókat és a vadászokat ne éljenek vissza ezzel, minden jogosult csak a saját területén és a megjelölt időben terítékre hozott példánnyal vegyen részt a versenyen. Az elejtett egyedekről készített, dátumbélyegzővel ellátott fotókat, az elejtést követően azonnal kérjük az alábbi lehetőségek valamelyikére megküldeni a vadászterület nevének feltűntetése mellett. Egy vadász egy időpontban elejtett több egyedéről egy képet kérünk küldeni.

A fotók beküldésének módja:
MMS-ben: +3630/298 0340
e-mailben: vadaszkamara.somogy@gmail.com

A terítékek összesítését, a teríték-nyilvántartó lapok összeállítását a fentiek alapján a Kamara végzi el, ezért kérjük az előírások pontos betartását.
A programban részt vevő vadászatra jogosultak közül a nettó vadászterületre vetített legnagyobb terítéket produkáló jogosult vándorserleget, az első három egyéni helyezett pedig serleget és oklevelet kap.
A gyérítési program során terítékre került egyedeket egy közös terítéken mutatjuk be, és itt kerül sor a verseny eredményhirdetésére is. A terítékre 2019. június 20-án (csütörtök) a hivatásos vadászok országos szakmai versenyének Somogy megyei válogatójának keretében kerül sor.

A verseny és a teríték helyszíne: Tókaji parkerdő Lőtér – Kaposszerdahely.

Az elejtett példányokat csonkítatlanul és megjelölve (vadászterület neve) a fenti helyszínre kérjük elhozni és 09.30-ig kérjük a szervezőknek leadni. A tetemek teríték utáni elszállításáról a szervezők gondoskodnak.

Részletes információ Dr. Varga Gyula OMVK SMTSZ hivatásos vadász alelnöktől, továbbá Kemenszky Péter OMVK SMTSZ titkárától kérhető. A programra az OMVK Somogy Megyei Területi Szervezeténél lehet jelentkezni e-mail-ben a vadaszkamara.somogy@gmail.com címen, vagy telefonon Máj Orsolyánál a 82/ 526-288-as telefonszámon

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük