Új, jó minőségű, mégis olcsó duplapuska? Létezik még! – Vadász blog

Velem együtt bizonyára akadnak még páran, akiket még mindig nem döntött le a lábáról a bock-őrület, úgy vannak vele, hogy a sörétes puska csövei azért mégiscsak egymás mellett kell legyenek. Nekik viszont egyre nehezebb dolguk van.

Mégpedig azért, mert a duplapuska, népies nevén “lapátcsövű”, manapság prémiumkategória lett. Sok gyártó készít még ilyet, de mind kézzel készült, míves fegyver, és ha szétnézünk a piacon, aligha találunk félmillió Ft alatt, de gyakorta közelebb vannak az egymillióhoz. Most azonban úgy tűnik, hogy akad még némi remény azon vadásztársak számára, akik lecserélnék már a 30-40 éves, megfáradt IZS-t, és mindenképpen új fegyvert vennének, de nem akarnak egy autó árát otthagyni a boltban. Az új Baikalok mellett most úgy tűnik létezik más is, a CZ ugyanis bemutatta idén áprilisban a Bobwhite G2 nevű puskát.

CZ Bobwhite G2

Ez egy igazi puritán fegyver. Szép kidolgozás, a tesztek szerint jó minőség és ergonómia, de mentes mindenféle drága extrától, úgymint egybillentyűs-sorrendváltós kivitel, ejektor vagy komolyabb vésett díszítés. A puska egyszerű, de nagyszerű, dupla elsütőbillentyűs, ejektor nincs, de choke-ot azért lehet cserélni benne. 12-es, 20-as és 28-as változatokban kapható, az CZ-USA árlistája alapján 650-700 dollárba kerül a Tengerentúlon. Magyar árat sajnos nem találtam, de a hazai CZ-forgalmazókkal talán tud egyezkedni az, aki egy ilyet beszerezne. A 650 dollár átszámolva kb. nettó 185.000 Ft, áfával kb. 235.000, ami egészen baráti egy olyan új fegyverért, aminek még neve is van.

Forrás:  https://www.vadasz-blog.hu/2019/06/24/uj-jo-minosegu-megis-olcso-duplapuska-letezik-meg/

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük